Český pohár MTB Bedřichov

Další závodní víkend nás čekal od pátku 14. do neděle 16.6. v Bedřichově. Český pohár MTB jsme v tomto prostředí absolvovali již mnohokrát a mnohokrát byli překvapeni, jaké počasí a změny dovedou „Jizerky“ udělat. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

Kluci Tom a Jarda startovali v sobotu odpoledne v doslova pekelných podmínkách a na trati se spolus dalšími závodníky doslova vařili. Nevyhnuli se jim ani technické závady ani menší pády. Kluci nakonec trať překonali a dojeli do cíle Jarda na 59. a Tom na 77. pozici.

V neděli nás čekalo úplně jiné počasí v podobě silných dešťových přeháněk a teplota spadla dolů o víc jak  20°C. Do těchto podmínek odstartovali junioři a po nich na vysychající trati juniorky a Libuš. Tu potkal ve duhém kole pád do kamenného pole a naražený hrudník si vybral svoji daň. Libuš obkroužila v bolestech ještě 2 kola a pak už to dál nešlo a Libuš má první letošní DNF. Poděkování patří horské službě a záchranářům, kteří ji dopravili do nemocnice v Jablonci nad Nisou k vyšetření, které potvrdilo, že nic není zlomeného. Snad si to Libuš vybrala na celou sezónu.

V pondělí se odehrálo velké překvapení v podobě zprávy, že Libuš byla zařazena do výběru České reprezentace na Mistrovství Evropy v Brně. Ve čtvrtek 20.6. mají první společný trénink.