Hlubočec – Český pohár silničních závodů

Neděle 27. srpna vstáváme o půl šesté a chystáme kola a vybavení na závod Českého poháru silničních kol, který se jede v Hlubočci kousek od Opavy. Závodí Libuš se svými dvěma týmovými kolegy z 4E a je zde i Aneta v barvách MG. Hned na úvod je v tréninku několik těžce zraněných, které odváží rychlá do nemocnice. Trať závodu je úzká, velmi kopcovitá ale nic co by naši bikeři nezvládli. Libuš se dokázala v cílovém spurtu poprat o třetí místo, které ji na finálové fotografii uniklo o sílu galusky, takže brambora. Ale krásná. Any dojíždí na pátém místě. Paráda.

Rusavská 50

Na Rusavské 50 jsme pochopitelně nemohli chybět. Do hlavního závodu odstartoval za barvy Pokalíšků pouze Jirka a byl tak jediným zástupcem našich barev na 14. ročníku rusavského závodu. Libuš nafasovala startovní číslo 1 a to ji zavazovalo k brutálnímu výkonu na novém biku, který dosud nesedlala. Nakonec svého 29´´ Inexxis od 4E dovedla na vítězné pozici až do cíle. Sláva.

Valašské Klobouky

Seriál Valašskokarpatské cyklotour pokračoval v sobotu 12. 8. dalším závodem ve Valašských Kloboukách. Naši kluci Jarda a Tom museli zkrátit týdenní dovolenou a vrátit se už v pátek, aby stihli účast v závodě. Tentokrát si v rámci tráninku dojela zazávodit i Libuš za 4E. Ta nakonec zvítězila a Jarda s Tomem si odvezli osmé a jedenácté místo. Únava po týdenním bikování v Jeseníkách se holt projevila. Příště to bude určitě lepší.

Hostýnská 50

V sobotu 7. srpna jeli naši reprezentanti Hostýnskou padesátku. V hlavní kategorii hájil naše barvy Jirka, v dětských kategoriích závodili Jarda a Tom. Libuš si vybrala svou dávku smůly a závod na 50 km, ve kterém suverénně vedla, nedokončila díky prořezané pneumatice zadního kola.

Brno MČR

23. července se jel v Brně závěrečný podnik Českého poháru horských kol, který byl zároveň i mistrovstvím republiky MTB. Naše reprezentantka Libuš zajela skvělé 13. místo a stejné místo jí patři v celém Českém poháru.