Galerie

Nabitý MTB víkend – Drásal + ČP Bedřichov

Víkend 30.6. – 1.7.2018 byl opravdu nabitý závodními akcemi.

Den první – DRÁSAL

V sobotu ráno nejprve odstartoval Dan na 117 km dlouhou trať Bikemaratonu Drásal. Těžkou trať absolvoval v čase 9:44 a zaslouženě obdržel finišérskou medaili.

Den první – ČP BEDŘICHOV

Odpoledne startovali naši kluci Jarda a Tom na Českém poháru v dalekém Bedřichově a taky oni se úspěšně servali s nástrahami trati a technickými problémy. V cíli jim patilo 26 a 54 místo.

Den druhý – DRÁSAL

V neděli nejprve odstartoval na trať 54 km Jirka, který kvůli technickým problémům do cíle nakonec nedojel. O hodinu a půl později startovala Verča na trať 31 km a nakonec dovedla svého bika do cíle na 12. pozici ve své kategorii.

Den druhý – ČP BEDŘICHOV

Odpoledne se postavila na startovní čáru pátého závodu Českého poháru Libuš a po více jak hodině dojela na skvělém 11. místě celkového pořadí a jako 7. Češka.

Cyklobrána do prázdnin

Zatímco starší bikeři bojovali na Českém poháru na Zadově, na Všemině se jel v neděli 17.6. další ročník dětských závodů Cyklobrána do prázdnin.

V barvách Holešovských Pokalíšků tu startoval Matyáš a v nadupané kategorii malých eliťáků dokázal dojet na krásném čtrnáctém místě. Roste nám nová generace bikerů. Sláva.

Český pohár MTB, Zadov

Tentokrát si bereme volno již v pátek 15.6. a ráno v 8:00 vyrážíme na Šumavu. Český pohár horských kol se jede na vršku sjezdovky na dalekém Zadově. Ještě v pátek odpoledne si naši závoďáci Libuš, Jarda a Tom spolu s celým týmem 4E najíždí své tratě, aby byli na závodní sobotu a neděli připraveni.

V sobotu startují naši borci Jarda a Tom. V cíli jim patří skvělé 18. a 54. místo v davu téměř 80. bikerů. Nedělní závod ovládá Libuš, která v kategorii juniorek dováží svého bika na úžasném 7. místě a v celkovém pořadí se posunuje na 4. místo v republice. Co dodat.

 

Košice – Slovenský pohár XCO

V neděli 10. 6. jsme se velmi brzy ráno vydali na cestu do dalekých Košic, kde pokračoval Slovenský pohár XCO UCI C2, na kterém se dají vydobít světové body. Na velmi těžkou trať v pekelném vedru se vydala Libuš s dvěma týmovými kolegy s 4E.

Závod se jí mimořádně vydařil a ve světové konkurenci si po čtyřech kolech vybojovala bronzovou medaili. Na stupně vítězů vystoupila spolu se Slovenskou a Rumunskou reprezentantkou. Obrovský úspěch a další cenné body putují na konto naší bikerky z Holešova.

Nivnická 50

V neděli 10.6. startuje naše bikerka Veronika na trati 25 km a v závodu MTB Nivnická 50 dováží svého nového bika na 8. místě ve své kategorii. Paráda.

Závody v Hulíně

V sobotu 12.5. jsme vytáhli svoje biky ze sklepů a vydali se po vlastní ose na závody MXM do Hulína. Závodit jeli Jarda s Tomem a jako doprovod s nimi jeli Dan, Renča a Jaryn.

Kluci startovali kolem 13:00 a předvedli hezký závod, ve kterém si dojeli pro bramborové pozice 4 a 5. Po závodech jsme odfrčeli zpět do Holešova na odpolední grilování

Valašský pohár Ratiboř

Jeden den na regeneraci po ČP v Brně a hned se naši závodníci „stěhují“ do dějiště dalšího zápolení v Ratiboři, kde 8.5. pokračuje Valašský pohár MTB. Na všech, včetně doprovodu, se podepsala únava ze závodního víkendu ale jedeme dál.

Poprvé se v barvách Holešovských Pokalíšků staví na trať té nejmenší kategorie Matýsek a srdnatě bojuje až do cíle. Pak se na start staví naši kluci Jarda  s Tomem a v cíli je čekají bodová umístění na 9. a 15. místě. Libuš Tentokrát výborně odstartovala a v průběhu závodu před sebe pustila pouze jednu soupeřku. Je z toho druhá stříbrná medaile.

Rohálovská 50

Sobota 28.4. byla dnem závodu Rohálovská 50. Pro Holešovské Pokalíšky, kteří už pátým rokem pomáhají pořádat přede hlavním závodem dětské závody, to ale znamenalo dvě schůzky v týdnu před sobotou a v pátek před závody vytyčení dětských tratí. Náš tým měl v den závodu 18. členů, kteří se starali o bezchybný průběh závodů. Všichni to zvládli na 1* a patří jim velký dík.

Do závodů dětí odstartoval v barvách 4E Tom a Jarda, který dokázal svého bika dovézt na bronzovou příčku. V hlavním závodě pak naše barvy hájila Karla, Veronika, Dan a Ladik. Pro Káju to byl první start v barvách našeho týmu a přes menší „větší“ kotrmelec dovezla svého bika úspěšně do cíle. Je to bojovnice pokřtěná líšeňským potokem. Doufáme, že naražené rameno přestane brzy bolet.

Den se mimořádně vydařil a všichni si užili sluníčka a závodní atmosféry. Za rok se sem opět rádi vrátíme.

Český pohár MTB Praha

Prvním podnikem Českého poháru MTB, který je naší nejvyšší soutěží, byl v sobotu 21 a neděli 22.4. XCO závod v Praze Řepích. Od sobotního rána docházelo k častým zraněním bikerů na trati a tak museli pořadatelé trať upravit a dva úseky dokonce zavřít. Na startu v barvách 4E byl v sobotu Jarda, který dojel v konkurenci bezmála 110 závodníků na skvělém 30 místě a získal svých prvních 11 bodů.

V neděli startovala Libuš a přestože se po startu vyhnula kolizi bikerek, čekal ji záhy nepříjemný pád a náraz do stromu. Následkem této události zkřivila řídítka, musela kus trati kolo tlačit a vyhledat pomoc v depu, kde byl bajk opraven. To pro ni znamenalo propad na úplný konec startovního pole. Libuš to ale nezabalila a bojovala až do cíle, kde obsadila parádní 11 místo a další body, což jí zaručuje v dalším závodě ČP start z první řady.

Turčianske Teplice

V neděli 15.4. se jel další zahraniční závod XCO, do kterého byla za tým 4E v Tučianských Teplicích nasazena naše bikerka Libuš. Závod se jí mimořádně vydařil a Libuš poprvé ve své kariéře dojela v tak prestižních závodech na pódiové umístění. Bylo z toho krásné 3. místo, další UCI body a price money.