Jezernické viadukty – závěr závodní sezóny

Ve čtvrtek jsme se s Danem na pravidelné poradě shodli na tom, že podpoříme náš juniorský tým a v závěrečném závodě sezóny Jezernických viaduktech budeme závodit taky. Trochu jsem s tímto rozhodnutím bojoval, protože dva roky nezávodím a po letošním zranění těch kilometrů v sedle moc není, ale proč si neudělat výlet v krásném počasí a prostředí. Do hlavního závodu tedy v sobotu 15.10. nastoupila Libuš v dresu 4E a já s Danem. Tom Chovi startoval v závodu na 18 km a Jarda s Tomem v závodu na 11 km. Hlavní závod odstartoval v 11:55 a zbytek pole o 5 minut později.

Po startu se jelo pekelné tempo kolem 45 km/h a trať pomalu ale jistě stoupala, aby na desátém kilometru v místě zvaném příznačně „V pekle“ začalo pekelné stoupání do oderských vrchů. Tento kopec jsme doposud znali ze Šelamrathonu pouze ze sjezdu a teď jsme si jej mohli vychutnat, včetně krásných výhledů, také směrem nahoru. Po cestě nás dohonil Tom Chovi, který jel na průběžném prvním místě a jeho tempo bylo neakceptovatelné. Alespoň teda pro mě.

A jak to všechno dopadlo? Tom Chovi to vyhrál, Jarda dojel na sedmém a Tom na třináctém místě. Libuš musela na 35 km odstoupit z průběžného prvního místa mezi ženami po té, co prořízla zadní pneumatiku tak, že to ani těsnící tmel nezalepil. Škoda. Dan a já jsme šťastně dorazili do cíle a myslím, že jsme si závěrečný závod sezóny všichni pěkně vychutnali.

Jaryn

Ploština – závěr Valašskokarpatské cyklotour

Sedmidílný seriál závodů horských kol Valašskokarpatská cyklotour je pro tento rok minulostí. V sobotu 8.10. se jel závěrečný závod v místě památníku na Ploštině. Naše barvy zde hájil Jarda Prchal, Tom Kurcik, Tom Chovanec a Libuš Prchalová.

Po ránu nás přivítala dost drsná zima, ale s tou jsme jako vždy počítali. První se na start závěrečného podniku postavil Jarda s Tomem a v cíli na ně čekalo čtvrté a šesté místo. Pak začal úřadovat Tom „Chovi“ a naprosto suverénně zvítězil. Stejný scénář předvedla v posledním závodě tour i Libuš a v cíli ji čekalo zlato.

Celkové výsledky Valašskokarpatské cyklotour jsou tedy následující. Jarda je celkově druhý, Tom skončil těsně pod pódiovým umístěním, Tom „Chovi“ je celkovým vítězem a Libuš, přestože odjela jen tři závody, je celkově na bronzovém stupínku.

Nádherné výsledky podali naši bikeři a skvěle reprezentovali náš tým i město Holešov.

Nové Město na Moravě

Závěr seriálu Kolo pro život se letos konal ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě. Barvy Holešovských Pokalíšků zde hájil Tom Chovi a vedlo se mu jako obvykle skvěle. Zaslouženě vybojoval bronzovou medaili. Premiéru v dresu 4 Ever si zde odbyla Libuš, která si poradila s nástrahami 30 km trasy C i se zapůjčeným bikem a dovezla v závěrečném závodě bronzovou medaili.