Mistrovství ČR v časovce dvojic

Ve středu 28.9. se jelo mistrovství ČR v časovce dvojic a máme úžasnou zprávu. Aneta Lochmanová v barvách MG s Gabčou Bártovou v barvách Tufo získali v kategorii starších žákyň zlatou medaili.

Oderská Mlýnice

Kolo pro život a Oderská Mlýnice je závod, který máme všichni několikrát projetý. V sobotu 24.9. přijeli náš tým do této destinace reprezentovat Tom Chovi a Libuš. Tom dokázal ve své kategorii dovézt stříbrnou medaili a Libuš stejnou medaili dovezla z třiceti kilometrové trati. Bohužel ji v cílové rovnice zezadu srazil cyklistický imbecil dojíždějící na bezvýznamném stošedesátém místě. Libuš se ale dokázala rychle posbírat a dokončit závod na této skvělé pozici.

Hulín MXM

Neděle ráno v 9:45 sedáme na biky a s Jardou odjíždíme směr Hulín. Jarda startuje před dvanáctou a dokáže konkurovat těm nejlepším. O vítězství bojují čtyři bikeři, kteří se pravidelně potkávají na těch nejprestižnějších závodech. Jarda dnes bere bramborovou medaili. Nevadí, příště to zkusíme znovu.

Tom Chovi ráno vyhrál svoji kategorii na závodech Salašský drtikol. To mu ale evidentně nestačilo a tak si odpoledne dojel pro stříbrnou medaili ještě v Hulíně.

Valašská Polanka VKC

Předposlední díl Valašskokarpatské cyklotour se jako každý rok konal ve Valašské Polance. Jako každý rok chcalo a chcalo, nicméně zima jako minulý rok nebyla až taková. Naše modro-žluté komando ve složení Tom, Jarda, Tom Chovi a Libuš se připravovalo na duatlon, který je v těchto závodech jediným kde se musí před jízdou na kole ještě i utíkat. První vyběhli na trať kolem fotbalového hřiště Tom s Jardou a předvedli nádherný souboj, ve kterém obsadili páté a třetí místo. Tom Chovi a Libuš nenechali nikoho na pochybách a i v duatlonu ukázali, že umí zvítězit.

Znojmo KPŽ

Libuš se rozhodla dojet zbývající závody kola pro život. Ze stejnou myšlenkou se do této akce zapojil i Tom „Chovi“, který odstartoval do závodu jako první. Bohužel mu při prvním zabrzdění vytekla hydraulika ze zadní brzdy a tak musel Tom používat jen přední, což pro něj ve finále znamenalo pátou pozici. Paráda.

Libuš prolétla tratí v bezvadném čase a v závěrečném finiši urvala bronzovou medaili pro náš oddíl. Celkově ze 100 žen obsadila čtvrté místo.

 

Holešovská 50

Tradiční akce Holešovská 50ka rusavskými kotáry, kterou pořádají každoročně turisté, se nemohla obejít bez naší účasti. Tu tento rok zařídili Tom a Jarda, pod vedením zkušeného bikera Dana.

Semetín

Poslední díl seriálu Valašského poháru MTB se jel v neděli 4.9. v Semetíně. Je pravda, že letos se závody hodně překrývaly a tak jediný díl seriálu odjel jen Jarda a Tom na začátku května v Ratiboři. To znamenalo, že všem našim bikerům chyběly body, podle kterých se závodníci řadí na startu a museli tak odstartovat z úplně posledních míst. Naše sestava čítala Jardu s Tomem, Toma „Choviho“ a Libuš. Všichni bikeři se nakonec dokázali projet polem závodníků alespoň o pár příček. Nejprve závodili Jarda s Tomem a v cíli jim patřilo 9. a 20. místo. Do následujícího závodu nastoupil Tom „Chovi“ a předvedl stíhací jízdu s infarktovým závěrem, kdy v cílové rovince překvapil soupeře, který už přestal šlapat a bojoval o třetí místo. Bohužel chybělo pár centimetrů a tak z toho nakonec byla bramborová medaile. Libuš musela ve svém závodě bojovat nejen s kadetkami ale i s juniorkami, protože pořadatelé tyto kategorie spojily. Po hodině a třech minutách dojela Libuš na 4. místě. Závodníci v modro žlutých dresech předvedli opět skvělé výkony a letošní Valašský pohár je tedy pro všechny minulostí.