Ostravský Chachar

Libuš má letos smůlu na „přehlédnutí“. Poprvé ji vynechali v Morkovicích a nevyhlásili její druhé místo, stejnou chybu předvedli pořadatelé závodů Ostravský Chachar. Na tyto závody přijeli do Ostravy v sobotu 27.8. hájit naše barvy Libuš Prchalová, Tom Chovanec, Tom Kurcik a Jarda Prchal. Všem našim bikerům se dobře vedlo a z Chacharu si odvezli skvělá umístění. Libuš a Tom „Chovi“ stříbrnou medaili, Jarda páté místo a Tom navzdory problémům se zažíváním dovezl hezké deváté místo.

Rusavská 50

Letošního ročníku Rusavské 50, která se jela za krásného, slunečného počasí v sobotu 20.8., se účastnili pouze dva zástupci našeho týmu. Do hlavního závodu odstartoval v 11:30 Ladik Zavadil a tratí 50 km prolítnul za krásných 3:08. Na kratší trať o délce 35 km se vydala ve 12.00 Libuš, tu ale zastavily za Klapinovem křeče a závod tak nedokončila. I s tímto musí bikeři počítat.

 

Valašské Klobouky

Dalším podnikem Valašskokarpatské cyklotour byl v sobotu 13.8. závod ve Valašských Kloboukách. 100% vlhkost, občasné přeháňky a zima. Takové počasí po ránu panovalo v místě startu.

Do bojů nejdříve nastoupili naši kluci Jarda a Tom a předvedli, že se s jakoukoliv tratí opravdu umí pořádně servat. V cíli jim patřilo čtvrté a páté místo a tím i cenné body v seriálu. Po té do závodu nastoupil Tom „Chovi“ a nenechal nikoho na pochybách. Do cíle si dojel pro první místo. Po více jak roce a půl nastoupila v našich barvách do závodu Libuš a rovněž jí se podařilo suverénně zvítězit. Skvěle. Jen tak dál.

Hostýnská 50

Tři mušketýři, takto by se dali popsat reperezentanti našich barev na Hostýnské padesátce – Tom Kurcik, Jarda Prchal a Tom Chovanec, který si vyzkoušel závod v našich barvách poprvé.

Ráno před závodem řešíme problém se zavzdušněním zadní brzdy Chovimu, ale vše zvládáme a kluci nastupují do závodu.

Jarda s Tomem Kurcikem startují jako první a po dvou závodních kolech dojíždí na parádním třetím a šestém místě. Chovi nenechá nic náhodě a dováží pro náš tým první místo.

Hurá a zdar našim borcům.