Drásal

Naše účast na tradičních závodech Drásal, byla letos opět veliká. Ráno 7:45 odstartovala na trať 117 km Any a Dan. V 11:30 se na trať 55 km vydal Luďa s Jirkou a Ladikem a 11:55 vyrazila na trať 31 km Libuš. V pekelném vedru to byl těžký boj pro všechny bikery a na nových tratích to nebyla zrovna procházka růžovou zahradou.

Jako loni i letos překvapila Aneta, která dokázala na 117 km dojet na skvělém 6. místě. Korunku všemu nasadila Libuš, která zvítězila v závodu na 31 km nejen v kategorii kadetek ale v ženách absolutně.

Všem bajkerům a bajkerkám děkujeme za reprezentaci.

Louny – ČP silničních závodů

V sobotu 18.6. závodila v barvách MG Aneta na dalším závodě Českého poháru silničních kol, který se tentokrát jel v Lounech. O tom, že se dařilo svědčí 4. místo ve své kategorii.

Český pohár MTB Brno

8. místo pro Jardu v kategorii minime, 23. pro Anetu ve starších žákyních a 21. pro Libuš v kadetkách. To jsou výsledky dalšího ze série závodů českého poháru, který se jel v sobotu a neděli 11. a 12. června v Brně. Na trati leželo mnoho prachu a závodníci se museli porvat, jako vždy, s těžkými překážkami.

Horní Lideč a dabl pro Pokalíšky

Obrovským úspěchem pro náš tým skončil další závod Valašskokarpatské cyklotour v Horní Lidči. Když jsme ráno naložili naše závodníky Jardu a Toma do aut a vyrazli na cestu, nikdo z nás netušil jakou spanilou jízdu nám tito zkušení bikeři předvedou.

Hned po startu se prodrali do čela závodu, v průběhu prvního kola se seřadili za sebe na první a druhé místo a tyto pozice naprosto suverénně kontrolovali až do konce.

Pro tým Holešovských Pokalíšků je to po dlouhé době skvělý výsledek v podobě zlaté medaile Jardy Prchala a první stříbrné medaile Toma Kurcika, který konečně prolomil sérii podpódiových umístění a dokázal, že má vůli a schopnosti bojovat o příčky nejvyšší.

Oběma bikerům děkujeme za krásný závod a reprezentaci oddílu a města.

Závod míru mládeže

V Lanškrouně se jel od pátku 27.5. do nedělě 29.5. etapový Závod míru mládeže v silniční cyklistice. Na tento mezinárodní podnik pro starší žáky a kadetky zavítala i Libuš, která v barvách MG sbírala zkušenosti s tímto typem závodu. První etapu se oťukávala, skvěle zajela časovku, královskou etapu a nakonec v balíku 130 cyklistů dojela v kadetkách pro skvělé 26. místo.