Praha Český pohár silničních závodů

Libuš odcestovala s týmem MG na silniční závody do Prahy už v pátek na závody Českého poháru. V sobotu 26.9. nastoupila do časovky, ve které skončila na nepopulárním ale hezkém 4. místě.

V neděli se Libuš zmáčkla a v hladkém závodu na 30 km dokázala dojet pro bronzovou medaili. Je to poprvé co Libuš boduje v tak vysoce postavené soutěži.

Oderská Mlýnice

V sobotu 26.9. se závodilo i na oblíbeném místě v Klokočůvku v Oderských vrších. Jela se Oderská mlýnice a na tento krásný, studený a deštivý závod přijeli hájit naše barvy Romana a Roman, zvaní též Romanovci. Porvali se s blátivým terénem a šťastně dorazili do cíle pod Spálovským kopcem.

 

Valašská Polanka VKC

Sobota ráno 26.9. lije a lije. To nás ale nemůže odradit a tak před osmou sedáme do auta a vyrážíme s Jardou na šestý závod Valašsko-Karpatské cyklotour do Valašské Polanky. Dnes je na programu duatlon, takže závodníci nejdříve běží terénem do depa, kde nasednou na kola a jedou v našem případě tři okruhy rozmoklým terénem. Po těžké bitvě končí Jarda na pátém místě. Rychle převléknout do suchých tepláků a domů do tepla.

Boskovice PDV

V sobotu 13. 9. se jel závěrečný podnik Poháru Drahanské vrchoviny v Boskovicích. Tento závod si přijela vyzkoušet a nasbírat zkušenosti i naše jediná zástupkyně Anetka a v silné konkurenci dojela na pátém místě. Závodů se účastnili i bikeři s MG bike team, se kterými Any trénuje.

Jablůnka – závěr Valašského poháru MTB

Tento víkend jsme závodili i v neděli. Jel se závěrečný závod Valašského poháru MTB v Jablůnce. Ráno jsme zmokli a kluzký terén přivítal naše zástupce Jardu, Toma a Libuš v barvách MG.

Tentokrát se naši reprezentanti hodně trápili. Tom odstartoval až na předposlední příčce startovního pole, Jarda zasekl ve druhém kole řetěz do přesmyku a ztratil hodně míst a Libuš po pádu na koleno jela „na půl plynu“. I tak se naši závodníci servali z těžkou tratí a v konečném pořadí náročného seriálu patří Jardovi 9., Tomovi 20. místo v kategorii kde startovalo 36 bikerů. Libuš skončila na 4. místě a v Přeboru Zlínského kraje, což byl tento závod, skončila na stříbrné pozici.

Košířská špica

Sobota byla závody opravdu narvaná. Ladik Lochman s Anetou nás v tento den rovněž reprezentovali na závodu Košířská špica, kde se jim povedl majstrštyk. Ladik dojel v kategorii masters na úžasném druhém místě (uvažujeme o soše Ladika na biku), Aneta dojela čtvrtá a ze zpráv z cíle závodu cituji „… všem třem vyhlášeným jsem mohla dělat maminku …“. Je vidět, že náš skvělý tým je opravdu při chuti.

Valašská 50

V sobotu 5. 9. se jela Valašská 50, na které jsme měli letos pouze jednoho zástupce a to Jirku Stratila. Ten se ve veteránské kategorii popral s netěžší padesátkou v republice a šťastně dorazil do cíle.

Z telefonátu v cíli víme, že to bylo hezké.