Klobúcke kola

Po našem soustředění v Rychlebech a na Bečvě se naši mladíci zúčastnili dalšího závodu Valašskokarpatské cyklotour. Přivítalo nás vyprahlé hřiště ve Valašských Kloboukách. Při prezentaci jsme potkali našeho kamaráda Toma Chovance startujícího za MG bike team. Na rychlé a vysušené trati Jarda Prchal vybojoval vítezství. Tom Kurcik po technických problémech na startu předvedl stíhací jízdu a nakonec z toho bylo 9. místo. MG bike teamu se taktéž dařilo, Tom Chovanec vyhrál svoji kategorii v Kloboukách a Libuš Prchalová byla na bedně na Rusavské 50.

Rusavská 50

Tento rok startoval za náš tým v sobotu 15.8. na Rusavské 50 jen Jirka a na trať 35 km se postavila v barvách MG Libuš. Závod v pekelném vedru se Libuš nakonec vydařil a dojela si do cíle pro bronzovou medaili.

Pokalíšci v Rychlebských horách

První týden v srpnu jsme se společně vydali do Rychlebských hor na trochu toho bikování. Kromě Rychlebských stezek, kde jsme pochopitelně nemohli chybět, jsme se vydali i na 900 m vysokou Borůvkovou horu. Výlet byl hodně do kopce, ale stál za to. Rozhled z 24,5 m vysoké rozhledny byl parádní a sjezd z hory taky. V základním táboře v Uhelné pak zasloužené pivo a kofola.

 

Hostýnská 50 a MČR Terezín

Prvního srpna se konaly dva závody, které stojí za zmínku. Na Hostýnskou 50 nás jeli do Bystřice pod Hostýnem reprezentovat Jarda a Tom a výsledek byl parádní. Jarda skončil na třetím a Tom na šestém místě.

Libuš startovala za MG Bike Team v Chudoslavicích u Terezína na mistrovství republiky v silničním závodě a dokázala dojet na skvělém sedmém místě.