Archiv autora: Dan Kurcik

Holešovská a Rohálovská 50

Druhá sobota letošního září byla ve znamení dvou akcí – Holešovská 50, tzv. kotáry a ofiko projížďka Rohálovské 50. Fifinka měla k vyzkoušení od Renaty zapůjčeno nové kolo e-fiona. Díky tomuto e-dopingu byla nejrychlejší do všech kopců a zářila spokojeností. Na příští rok bude výrobce asi muset uvést na trh nový model e-fifinka.  Projížďku prosluněnými stráněmi Hostýnských vrchů jsme zakončili návštěvou Rohálovské rokle. Zde se konal křest nové lavičky a samozřejmě nechybělo luxusní občerstvení. Při návratu domů jsme přibrzdili u samobůůůfetu. Po rychlém doplnění cukrů (výborný štrůdl) jsme pokračovali směr Holešov. Po cestě jsem ještě musel otestovat skok na dětské trati Rohálovky. V Holešovském kině jsme po předání potvrzené mapky obdrželi od náčelníka turistů medaile a diplomy. Tímto slavnostním aktem byly naše výkony po zásluze oceněny. Sobota se zkrátka vydařila.

e-Fifinka
Slunný den v Hostýnkách
Nad Trojáklem
Chlum
Lavička v rokli
Štrůůdl v samobůůůfetu
Medaile a diplomy

 

Rohálovka 2021

Letošní Rohálovská 50ka díky všem možným a nemožným okolnostem probíhá jako tzv. samozávod. Tak jsme se náhlým vnuknutím mysli rozhodli, že to zkusíme. Odvážná trojce Petra, Pelda a Dan. U startovacího samobůůůfetu jsme obdrželi potřebné kódy (místo startovních čísel – holt jiná doba) a vyrazili na trať. Počasí přálo, trať suchá, jezdivá. Dokonce v Líšné nebyla hráz na potoku a tak nehrozilo potápění. Po nějakých těch hodinách a minutách jsme dorazili do cíle, využili jsme samobůůůfet, obdrželi medaile a spokojeni odjeli k domovu. Po návratu mi Pelda říká „já su úplně hotovej, až zas budeš chtít někam jet tak zavolej“ povídám „OK, ozvu se před Drásalem“ – poslal za mnou všeříkající nepublikovatelný pohled. Závodní sezónu považujeme za zahájenou.

 

ODRY

Tradiční závod na konci září, to je Oderská mlýnice. Tentokrát nás reprezentovala Veronika. Trať 33km zvládla v čase 1:56hod. a obsadila 10. místo ve své kategorii. Gratulujeme!

Průjezd mezičasem
Modré barvy v početném poli závodníků
Řazení na start

Valašská Polanka

Poslední letní den se konal duatlon ve Valašské Polance. Ovšem podzim si pospíšil a přišel o den a půl dřív, což v praxi znamenalo ranní teplotu cca 11°C, zataženo a mokro po dešti. Rosničkáři sice vyhrožovali, že „to přijde“, ale věřte jim. Tentokrát jim to vyšlo až neuvěřitelně přesně.
Naši mladíci se nedali zastrašil trochou vody a zimou, rozcvičkou zahřáli svaly a vyrazili směle do boje. Pohled na vystavené poháry je patřičně motivoval a do cíle dorazil Jarda jako vítěz po zadním kole, aby vzápětí Tom na druhém místě cílovou čáru přeskočil. Po konzumaci párků a malinovky borci posbírali poháry, zkontrolovali obsah dárkových igelitek, vyzkoušeli elektrokola KROSS a hurá domů.

Horní Lideč VKCT

Turnaj v judu – Hranice na Moravě

Poslední květnovou sobotu strávili naši závodníci Tom a Jarda na turnaji v judu. Každý zápas byl dramatický a vyžadoval značné úsilí. Toto bylo odměněno zlatou medailí pro Toma v kategorii mladších žáků do 30 Kg.

Slavičínský bajkap

Zkrácený týden uplynul jako voda a další závodní víkend je tady. A tak zatím co někteří v sobotu ráno vyrazili směr Krkonoše na český pohár, naši nadějní mladíci měli v plánu úvodní díl seriálu VKCT ve Slavičíně. Bohužel Jardu schvátila ve čtvrtek nějaká chřipka a musel zůstat doma. Tudíž do Slavičína vyrazil pouze Tom a svou účast proměnil v zisk bronzové medaile. Gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

Klobúcke kola

Po našem soustředění v Rychlebech a na Bečvě se naši mladíci zúčastnili dalšího závodu Valašskokarpatské cyklotour. Přivítalo nás vyprahlé hřiště ve Valašských Kloboukách. Při prezentaci jsme potkali našeho kamaráda Toma Chovance startujícího za MG bike team. Na rychlé a vysušené trati Jarda Prchal vybojoval vítezství. Tom Kurcik po technických problémech na startu předvedl stíhací jízdu a nakonec z toho bylo 9. místo. MG bike teamu se taktéž dařilo, Tom Chovanec vyhrál svoji kategorii v Kloboukách a Libuš Prchalová byla na bedně na Rusavské 50.

DRÁSAL 2015

K letošnímu Drásalu již bylo napsáno vše podstatné. Nicméně aby jste měli představu jak to doopravdy vypadalo, přidávám několik odkazů na videa.
Na prvním příspěvku uvidíte „že Jehelník se dá vyjet na kole“.
Na druhém nás vyveze Ladik na Kelčák. Dále Aneta předvede sjezd z Kelčáku do Rajnochovic. Pak se s oběma občerstvíme na Trojáku. A míříme do cíle. Nejdřív se Ladik krátce mihne na Lysině a vzápětí Aneta všem ukáže, že Pokalíšci jsou dobří sjezdaři. Hezkou zábavu.(doporučuji videa přepnout na full HD)
Dan.
https://youtu.be/qsRZGZZhNqA
https://youtu.be/AtnBBAuafcY
https://youtu.be/jbQ1wENzMW4
https://youtu.be/ftrY6dIPQn8
https://youtu.be/DKvoa8RuVjA
https://youtu.be/PK-5Y0RGfHA
https://youtu.be/KmUrWGTMHcI
https://youtu.be/NbjFU1qd8fA

 

Cyklobrána do prázdnin

Na naší účasti letošní Cyklobrány do prázdnin se podepsalo několik okolností. Prchalovi jeli s Libuš a Jardou ml. na Český pohár do Pece pod Sněžkou. Vojta Lochman je v rekonvalescenci po tréninkovém kotrmelci na dráze v Mysločovicích, Anetka solidárně bez něj odmítla start. Ostatní měli společenské povinnosti a tak se účastnili pouze Tom a Ema. V ranním závodě Tom potvrdil vzrůstající formu a v početném startovním poli vybojoval 8. místo. Po obědě Ema pokračovala ve sbírání závodních zkušeností a přivezla krásné 10. místo.